Het verhaal van Steiner - Bo-Anne.nl

Terug

Het verhaal van Steiner

 

De poppenfabriek Franz Schmidt & Co. werd opgericht in 1889 en produceerde in nauwe samenwerking met porseleinfabrieken in de buurt kogelgewrichtpoppen met bisque poppenhoofden. Enkele decennia later, in de winter van 1955, werd het hoofdgebouw van de fabriek bijna volledig verwoest door een grote brand. Door de zeer lage temperaturen barsten de brandslangen en gingen het bedrijfsarchief en alle oude poppenmodellen verloren. Toen begon de wederopbouw en nam Harald Steiner, een kleinzoon van Franz Schmidt, de leiding van het bedrijf over. Een modernisering van de poppenproductie met een overstap naar plastic poppen werd door de staat tegengehouden. Harald Steiner en zijn vrouw Helga besloten toen om knuffels te gaan produceren.

De stokpaarden van Steiner zijn hand gemaakt in Duitsland. Het bedrijf staat bekend om zijn vakmanschap en aandacht voor detail, waardoor elk stuk speelgoed uniek en van hoge kwaliteit is. Het bedrijf streeft ernaar om speelgoed te produceren dat niet alleen leuk is om mee te spelen, maar ook van hoge kwaliteit is en kan worden doorgegeven aan toekomstige generaties.

Steiner heeft ook een sterke online aanwezigheid en verzendt zijn producten over de hele wereld. Het bedrijf heeft klanten van over de hele wereld aangetrokken, van verzamelaars van zeldzame stukken tot ouders die op zoek zijn naar veilig en duurzaam speelgoed voor hun kinderen.

Het bedrijf heeft nog steeds de oorspronkelijke waarden van kwaliteit en vakmanschap hoog in het vaandel staan en zet zich in voor het behoud van de rijke traditie van Duits speelgoed maken.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »