Wat is Hobby Horsing? - Bo-Anne.nl - Bo-Anne.nl

Terug

Wat is Hobby Horsing?

Hobby Horsing wordt steeds populairder in Nederland, maar waar komt het vandaan?

Je hebt er alvast wel is van over gehoord Hobby Horsing, in dit artikel leg ik je kort uit wat Hobby Horsing is. 

 

Hobby-horsing craze in Finland manifestation of girl power | The  Spokesman-Review

Ontstaan van Hobby Horsing

Het is ontstaan in Finland waar het officieel een sport is. In 2017, had de sport in Finland meer dan 10000 leden. De meeste van hun zijn tussen de 12-en 18 jaar.

Elk jaar is er een kampioenschap in de stad Seinäjoki (Finland). Gelukkig hoef je niet naar Finland te vliegen want er worden nu ook kleinschalige wedstrijden in Nederland, maar dat kan in de toekomst veranderen. Net als de paardensport heeft het kampioenschap ook verschillende sportvormen, zoals dressuur en springen.

Waarom Hobby Horsing?

Hobby Horsing staat voor liefhebbers die hun fantasie over het bezitten, berijden en berijden van hun eigen paard uit te leven, zonder duizenden euro's uit te geven aan echt paard. Dit kan je competitief doen in Nederland of gewoon als Hobby, bijvoorbeeld in de tuin of buiten die keuze ligt natuurlijk bij jou.

 

 

Hobby horse riding guide | Tatler

Waar staat Hobby Horsing voor?

Je kan een Hobby Horse online of in een winkel kopen, je kan het natuurlijk ook zelf maken als je heel handig bent. De stok van de Hobby Horse is korter dan de stok van een stokpaard, omdat anders het kan zijn dat je struikelt tijdens het rennen. 

 

 

Laatste update 4/11/2022

26/10/2022 - Gianluca van Opstal

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box